Contact

Zuivelhoeve
Bruninksweg 5a
7554 RW Twekkelo
Nederland

074 2424907

info@zuivelhoeve.nl

 

Heb je een vraag over onze Zuivelhoeve producten? Of een goed idee voor een nieuwe smaak? Graag! Laat het ons weten. Kijk eerst even bij onze veelgestelde vragen onderaan de pagina of jouw vraag misschien al eerder beantwoord is. Zo niet, dan kun je 'm hieronder stellen via het contactformulier.

Ik heb een:

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Veelgestelde vragen

Het is allemaal begonnen in 1981 in een oude klompenschuur in Twekkelo, waar Gerjhan en Diane Roerink hun eerste stappen hebben gezet in de zuivelwereld. Gedreven door de groeiende vraag naar gezonde, ambachtelijke zuivelproducten openden zij hun eerste boerderijwinkel. De producten van Zuivelhoeve zijn nu vrijwel in elke Nederlandse supermarkt te vinden en het merk is uitgegroeid tot een gerespecteerde naam in de zuivelindustrie. Daarnaast zijn er ook inmiddels ruim 90 winkels van Zuivelhoeve verspreid door heel Nederland.

De Zuivelhoeve staat in Twekkelo, een rustiek buurtschap in Twente, gelegen tussen Enschede en Hengelo. De Zuivelhoeve is nog een echte boerderij en staat midden tussen de weilanden.

Onze eerste winkel was in Enschede, inmiddels hebben we ruim 90 winkels door heel Nederland. Klik hier voor een overzicht van de Zuivelhoeve winkels.

Aan de basis van Boer’n Yoghurt® staat verse weidemelk. Deze wordt gepasteuriseerd om vervolgens aangezuurd te worden met specifieke bacteriën, de zogenaamde melkzuurbacteriën. Door de melk ongeveer 16 uur te laten ‘rijpen’ zorgt de melkzuurbacterie ervoor dat melksuiker (ook wel lactose genoemd) wordt omgezet in melkzuur. Tijdens dit proces wordt de melk dik en krijgt een zure smaak. Na verloop van tijd is de melk/yoghurt voldoende dik en op smaak, dus kan ze worden afgevuld. We vullen onze stevige Boer’n Yoghurt® af in een doorzichtige verpakking, zodat je kunt zien wat je koopt.

Onze Boer’n Vla® bestaat voor maar liefst 88% uit verse weidemelk, waaraan suiker en zetmeel zijn toegevoegd. De suiker en het toegevoegde vanillearoma zorgen voor de specifieke smaak. De dikte van de vla wordt bepaald door het zetmeel. Het mengsel wordt 5 minuten gekookt en daarna al roerend afgekoeld, hierdoor ontstaat het voor vla herkenbare dikvloeibare karakter van het product, zonder roeren zou het pudding worden. Tot slot vullen we de vla koud af in een doorzichtige verpakking, zodat je kunt zien wat je koopt.

Om te voorkomen dat bacteriën, die van nature in de melk aanwezig kunnen zijn, in onze producten tot uitgroei kunnen komen, wordt alle melk die in ons bedrijf wordt verwerkt, verhit tot minimaal 72°C. De werkelijke temperatuur is afhankelijk van het product dat we maken.

Onze verse zuivelproducten zijn ongeopend in de koelkast beneden 7 graden ten minste houdbaar tot de datum die op de verpakking is geprint. De beste plaats is onderin de koelkast. Eenmaal geopend dien je de producten binnen enkele dagen te gebruiken.

Door het fruit en de yoghurt of vla te scheiden behoud je de authentieke smaak van beide onderdelen. Dit zorgt voor een optimale kwaliteit en smaakbeleving tijdens het eten. Natuurlijk kun je het thuis gewoon doorroeren als je dit lekkerder vindt, maar er zijn ook veel mensen die juist genieten van de combinatie van de twee smaken apart.

Vla dankt zijn mooie lobbige structuur aan maïszetmeel. Zodra zetmeel in aanraking komt met speekselenzymen (amylase) wordt het afgebroken en verliest z’n vochtbindende werking. Vla wordt dan dun en waterig. Een hele kleine hoeveelheid speeksel is al voldoende om dat effect te veroorzaken. Met een afgelikte lepel nog één schepje vla uit de pot nemen, of een afgewassen lepel met je hand schoonvegen voordat je de vla ermee doorroert kan al voldoende zijn om de hele pot vla dun te laten worden. Gebruik dus altijd een schone lepel om de vla door te roeren of uit te scheppen, als je lekker lang van de vla wilt genieten! 

Het laagje water dat bovenop onze yoghurt kan komen te liggen wordt veroorzaakt door synerese. Dit is een normaal proces bij yoghurt, maar bijvoorbeeld ook bij (smeer)kaasproducten. Je kunt het vocht eraf scheppen/gieten of weer door de yoghurt roeren. Dit heeft absoluut geen gevolgen voor de smaak.

Zuivelproducten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen zoals calcium (kalk), eiwitten en vetten, maar denk ook aan de vitamines zoals vitamine B2, B6, B12, A, D en foliumzuur. Tenslotte levert zuivel zink en vocht. Bij een gezond voedingspatroon hoort zuivel. Daarom bevelen de officiële instanties aan om dagelijks zuivel te gebruiken.

Klik hier voor alle actuele vacatures bij Zuivelhoeve.

Bij Zuivelhoeve hebben we de plastic deksels verwijderd van onze 450g bekers. Op deze manier verminderen we het gebruik van plastic.

Om het product zo lang mogelijk fris te houden en voedselverspilling te voorkomen hebben wij een aantal goede tips:

  • Zorg ervoor dat de folie weer grotendeels gesloten kan worden, door de folie er bij het openen niet helemaal vanaf te halen.
  • Achterin de koelkast is de temperatuur het meest constant. Het is dus slim om de beker achterin de koelkast te bewaren.

Indien u graag een volledig afsluitbare deksel gebruikt, hebben wij een herbruikbare deksel. Als u deze wilt ontvangen stuur dan een mail naar info@zuivelhoeve.nl of vul het contactformulier in. Dan sturen wij er gratis één naar u op.