Bananenbrood

Benodigdheden:

  • 150g Boer’n yoghurt® Naturel
  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Koekkruiden
  • Snufje zout
  • Handje rozijnen
  • Handje walnoten

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Prak 3 bananen. Voeg de eieren en Boer’n yoghurt® Naturel toe en mix dit tot een glad mengsel.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, koekkruiden en een snuf zout.

Voeg de droge en natte ingrediënten samen en mix dit tot een glad geheel.

Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de rozijnen door het beslag.

Bedek de cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin. Maak af met een gehalveerde banaan en bak het bananenbrood binnen 50 minuten gaar.

Check of het bananenbrood gaar is door een satéprikker in de cake te prikken (deze moet er schoon uitkomen).

Laat het bananenbrood afkoelen en eet smakelijk.