Chocolade yoghurt cheesecake

Benodigdheden:

  • 400g Boer’n yoghurt® Naturel
  • 90g koekjes naar keuze
  • 40g boter
  • 70g suiker
  • 2 eieren
  • 20g bloe,
  • 20g cacaopoeder
  • 200ml room
  • 2 chocoladerepen

 

Bereiding:

Laat de Boer’n yoghurt® Naturel ’s nachts uitlekken in een theedoek,

Maal de koekjes fijn en vermeng ze met gesmolten boter. Duw het mengsel in een ingevette taartbodem.

Doe 100ml room in een kommetje in de magnetron op volle stand voor 1 minuut. Voeg daarna de chocolade in stukjes toe en roer tot deze gesmolten zijn.

Voeg in een andere kom de yoghurt, suiker, eieren en bloem bij elkaar en meng tot één glad geheel.

Voeg de twee vloeibare mengsels bij elkaar en doe hier ook de overgebleven room bij.

Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet de taart 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Koel de taart na het bakken in de koelkast, voordat je ‘m aansnijdt.

Om de verschillende lagen te creëren, bak je meerdere taarten met verschillende hoeveelheden chocolade, alvorens ze op te stapelen.