Mini yoghurt-cheesecakes

Benodigdheden:

  • 250ml Boer’n yoghurt® Naturel
  • Springvorm (24 cm)
  • 200g speculaas of bastogne
  • 100g gesmolten boter
  • 600g roomkaas
  • 150g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 8 blaadjes gelatine
  • Sap van 1 citroen
  • Decoratiestrooisel
  • Fruit naar wens voor de garnering

 

Bereiding:

Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot fijne kruimels en meng met de gesmolten boter.

Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Doe de vermalen koek erin en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.

Week de gelatineblaadjes zo’n 5 minuten in een schaal met koud water.

Meng de Boer’n yoghurt® Naturel en roomkaas in de mixer tot een egaal mengsel en voeg het vanille-aroma en de suiker toe.

Verwarm het citroensap in een pannetje en los hierin de gelatineblaadjes op (laat het niet te warm worden). Voeg dit toe aan het yoghurtmengsel en meng goed.

Pak de springvorm uit de koelkast, stort het mengsel op de koekbodem, maak glad en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Haal voorzichtig uit de springvorm en steek kleine cakejes uit de grote taart met een bakring of glas.

Decoreer de kleine taartjes met het strooisel en fruit, en maak af met een subtiel laagje poedersuiker.