Benodigdheden:
- 175g Boer’n yoghurt® Naturel
- 100g gesmolten boter
- 175g witte basterdsuiker
- 3 eieren
- Rasp van 1 citroen
- ½ tl zout
- 200g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 125g poedersuiker
- 2 el citroensap
- Boter, om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ºC, vet de cakevorm in met boter en bekleed de bodem en de lange zijkanten met bakpapier.
Mix de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, citroenrasp, bloem, zout, bakpoeder en Boer’n yoghurt® Naturel in een kom tot een glad beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in zo’n 55-70 minuten gaar. Check of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te prikken (deze moet er schoon uitkomen).
Laat de cake minimaal 10 minuten afkoelen voordat je met behulp van het bakpapier uit de bakvorm haalt. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
Maak de cake af met een fris laagje glaszuur, een mengsel van citroensap en poedersuiker.