Yoghurtmarinade

Benodigdheden:

  • 5 el Boer’n yoghurt® Naturel
  • 300g kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • Zout en peper
  • Tzatziki
  • Peterselie
  • Naanbrood

 

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes.

Maak de marinade met geperste knoflook, fijn gesneden gember, Boer’n yoghurt® Naturel, een flinke snuf komijn-, kurkuma- en kerriepoeder, zout en peper. Voor extra pit kan je nog een rode peper toevoegen.

Roer de blokjes kip door de marinade en zet voor minimaal een half uur in de koelkast.

Haal de blokjes kip uit de koelkast en rijg aan een satéprikker.

Verhit roomboter of olijfolie in een koekenpan en bak de kipspiesjes binnen 15 tot 20 minuten gaar.

Maak af met (zelfgemaakte) tzatziki en verse peterselie. Serveer met naanbrood.